Diensten

Helmholz Benelux is gestart met het Industrial Network Service Center. Vanuit dit centrum wordt onafhankelijke service en support verleend op PROFIBUS/PROFINET/Ethernet en CAN netwerken.

De specialisten kunnen u helpen met alle netwerkaspecten tijdens ontwerp, in bedrijf stellen en productie.
Voor meer informatie over onze diensten kunt u ook terecht op de website van het Industrial network service center.

Trouble shooting

Heeft u een PROFIBUS/PROFINET/CAN-installatie die ineens niet meer functioneert?
Of heeft een installatie die af en toe problemen heeft maar zijn deze met een eenvoudige reset weer tijdelijk verholpen? En kunt u zelf niet het probleem vinden en/of oplossen?

Dan kunt u een beroep doen op onze gecertificeerde engineers die u kunnen ondersteunen bij het oplossen van dergelijke storingen.
Hierbij maken zij gebruik van methodieken voor systematisch storing zoeken , waardoor de oplossing efficiënter en effectiever gevonden wordt. Zij beschikken hierbij over de noodzakelijk gespecialiseerde gereedschappen als bus-monitors, analyzers en scopes.

Ontwerp

Een robuust netwerk begint al met het ontwerp. De PI organisatie (PROFIBUS en PROFINET) heeft design guidelines waarin beschreven staat hoe een PROFIBUS en PROFINET netwerk ontworpen kan worden. De guidelines zijn kosteloos te downloaden bij de PI organisatie.

Onze specialisten helpen u graag bij het evalueren van de door u gekozen netwerkstructuur. Een second opinion geeft u zekerheid over de gemaakte keuzes en geeft u inzicht in de voordelen en consequensties van de gemaakte keuzes.

Netwerk certificering

Voldoet uw netwerkinstallatie aan de gestelde eisen van het protocol?
Welke communicatiesnelheden kunnen daadwerkelijk gehaald worden? Hoeveel bandbreedte blijft er over voor uitbreidingen?
Wij voorzien in certificering van uw netwerk volgens de gestelde eisen/standaarden van het betreffende protocol. Dit kan zijn PROFIBUS, PROFINET en/of CANopen.
Uitvoering van de certificering kan na installatie plaats vinden, maar ook na uitbreidingen van systemen of periodieke controles.
Resultaat
Door certificering is de gebruiker van het netwerk er zeker van dat het netwerk conform richtlijnen is geïnstalleerd.

Netwerk check

Voor slechts € 595,- lopen onze deskundigen in een aantal uren uw PROFIBUS/PROFINET/CAN installatie na en proberen zoveel mogelijk onvolkomenheden op te sporen en verklaren ter plekke waarom ze voor eventuele instabiliteit zorgen.