Met Fiber Optic Multirepeaters Flextra wordt PROFIBUS nog robuuster

Dee FLEXtra® FO multirepeaters zijn ook met glasvezel beschikbaar: De apparaten verzorgen de omzetting van elektrische naar optische PROFIBUS-interfaces. Hierdoor kunnen de voordelen van optische signaaloverdracht binnen de industriële automatisering eenvoudig worden gebruikt – bijvoorbeeld in netwerken met grote kabellengtes.

Voordelen van glasvezel technologie

Het gebruik van de optische signaaloverdracht neemt binnen de industriële automatisering hand over hand toe. Het gebruik van kunststof of glasvezel kabel ten opzichte van conventionele koperen bekabeling heeft dan ook kenmerkende voordelen:

  • Isolatie: De optische signaaloverdracht zorgt voor een volledige galvanische scheiding tussen de PROFIBUS-deelnemers en de PROFIBUS-segmenten.
  • EMC: Volledig ongevoelig voor elektromagnetische interferentie en aardlussen.
  • Signaalbewerking: De optische signalen worden niet alleen doorgegeven; het signaal wordt ook volledig geoptimaliseerd (o.a. niveau en steilheid).

Aanvulling

De FLEXtra® FO glasvezelrepeaters zijn een aanvulling op de bestaande FLEXtra® repaeters voor MPI en PROFIBUS. De FLEXtra® FO is beschikbaar in twee varianten. Er is een repeater leverbaar met twee en een voor vijf optische segmenten. Bovendien beschikken de repeaters over een aansluiting voor een koper segment.

Resume

FLEXtra® FO is een aanvulling op de bestaande elektrische repeaters. Met deze aanvulling op het vlak van glasvezel zijn nu ook PROFIBUS-applicaties te realiseren met grote kabelafstanden, applicaties met een hoge EMC-belasting en meerdere aardpunten.