PROFINET Diagnose & Troubleshooting

Duur: 1 dag Prijs: €595,-

Inleiding

PROFINET realiseert een betrouwbare verbinding maar storingen, bijvoorbeeld door omgevingsinvloeden of verandering in de applicatie, zijn niet altijd te voorkomen. Wat is er nodig om een storing in PROFINET sneller op te lossen? Een pro-actieve benadering is noodzakelijk want de zichtbaarheid van PROFINET-storingen is laag door het gebruik van switches. Deze training geeft overzicht van beschikbare permanente en mobiele (hulp)middelen die er zijn en hoe je de kritische prestatie-indicatoren op het juiste moment zichtbaar kunt maken. Het juiste (hulp)middel op het juiste moment draagt bij aan correcte beslissingen.

Algemene doelstelling

Na de training is de deelnemer in staat om de zichtbaarheid van prestatie-indicatoren te beoordelen van een PROFINET-applicatie of een PROFINET-ontwerp. Tevens kent de deelnemer het nut van de prestatie-indicatoren voor een optimaal oplosproces.

Trainingsvorm

Al onze trainingen zijn gebaseerd op het model van taakgerichte instructie. Dit model garandeert een naadloze overgang tussen leer- en werksituaties. Tijdens de training voert de deelnemer leertaken uit op realistische applicaties. De nadruk ligt hierbij niet alleen op het opdoen van productkennis maar ook op het leren van taakgebonden vaardigheden. Door te werken aan realistische applicaties, versnellen wij het leerproces en is de gewenste performanceverbetering een feit.

Vaardigheden:

• De indicatoren herkennen van een PROFINET storing in relatie tot een switched netwerk;
• De oorzaken identificeren van zichtbare Ethernet fouten;
• De noodzakelijke middelen herkennen voor een optimaal oplosproces;
• De eisen specificeren voor een PROFINET te behoeve van een optimaal beheer;
• Ontwerpfouten herkennen in een PROFINET, zoals te lange kabels, veel switches, update tijden.

Doelgroep

Deze training is ontwikkeld voor (maintenance) engineers en storingsmonteurs.

Voorkennis

De deelnemer beschikt over enige kennis van Ethernet en TCP/IP.

 

Data en locaties op aanvraag
Datum Locatie Aanmelden
Op aanvraag Neem contact op    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google
    Privacybeleid en
    Servicevoorwaarden zijn van toepassing.