15 jaar FLEXtra – Uw betrouwbare keuze voor eenvoudige en flexibele netwerkoplossingen 

Hoe voorziet en beheert u het eenvoudigst industriële communicatie? Ontdek hoe FLEXtra van Helmholz al 15 jaar de standaard zet voor industriële communicatie. 

Een terugblik 

Toen Helmholz 15 jaar geleden het FLEXtra-label introduceerde, was PROFIBUS de ruggengraat van de industriële communicatie. Met de FLEXtra PROFIBUS Repeater ontstonden nieuwe mogelijkheden binnen de netwerkopbouw van PROFIBUS. Deze zorgde ook voor een enorme sprong in de robuustheid van de installaties. 

Het was het begin van een reeks innovaties die leidde tot een uitgebreid assortiment repeaters. De serie heeft sindsdien een vaste plek heeft veroverd in de schakelkast.  

FLEXtra: ook voor PROFINET

Vandaag, nu 15 jaar later, biedt Helmholz een breed portfolio van industriële Ethernet-switches met de FLEXtra-familie. Of u nu managed of unmanaged switches nodig heeft, oplossingen voor PROFINET, of robuuste IP67-varianten, FLEXtra heeft het allemaal. Onze switches zijn ontworpen voor gebruiksgemak en bieden de flexibiliteit die industriële netwerken nodig hebben. 

Compact en smal

De FLEXtra FLAT-serie overtuigt met zijn extreem platte en compacte ontwerp. Hiermee is deze ideaal voor schakelkasten met minder diepte. Wanneer u nog minder ruimte beschikbaar heeft, zijn de extra slanke FLEXtra SLIM Ethernet switches de juiste keuze. De unmanaged serie is gebruiksklaar dankzij plug&play-installatie, waardoor u direct aan de slag kunt. 

Geavanceerd Netwerkbeheer

Met de FLEXtra STAGE PROFINET-switch verbindt u de wereld van PROFINET en de IT-wereld met tot 1 GBit Ethernet. De switch maakt automatisch onderscheid tussen het type verkeer. Belangrijke frames worden geprioriteerd om verlies van te voorkomen. De ondersteunde PROFINET-protocollen kunnen eenvoudig worden geconfigureerd en beheerd. En voor lange afstanden of speciale vereiste zijn er onze FO-switches met SFP-modules. Via de SFP-sloten kunnen modules voor zowel single- als multimodes worden aangesloten. 

Bescherming waar nodig

Met de IP67-serie voor extreme omstandigheden rond Helmholz het FLEXtra portfolio af. Deze switches zijn stof- en waterdicht en bieden de duurzaamheid die u nodig heeft.  

Klaar voor de toekomst 

De vraag naar data en efficiëntie groeit, en FLEXtra groeit mee. Onze productfamilie blijft zich uitbreiden. Samen met de couplers, gateways en routers van Helmholz bieden wij een toekomstbestendige oplossing voor uw netwerkinfrastructuur. 

Ontdek vandaag nog hoe FLEXtra van Helmholz uw netwerk kan transformeren en uw communicatie kan vereenvoudigen. Voor een betrouwbaar en efficiënt machinenetwerk, kies FLEXtra.