Efficiënt ijsblokjes produceren met de IP67 PROFINET switches van Helmholz

Efficiënt ijsblokjes produceren met de IP67 PROFINET switches van Helmholz

Al meer dan 30 jaar is de Budé Group uit Maastricht actief in de wereld van industriële productieautomatisering, machinebouw, engineering, revisie en onderhoud. Een familiebedrijf waar men passie heeft voor techniek en het oplossen van technische problemen.

Budé Innovative Solutions bv, een onderdeel van de Budé Group, heeft een unieke machine gebouwd voor in de ijsindustrie. Deze machine is volledig washdown ontworpen en produceert circa 20 ton kristalheldere ijsblokjes per dag tegen minimale energiekosten.

Sven Kuypers, Sr. Engineer Industrial Automation bij Budé: “De CubyKing, zoals de machine heet, is een compleet uit RVS 304 vervaardigde ijsmachine. De machine kenmerkt zich door zijn hoge productiecapaciteit in combinatie met zijn relatief compacte afmetingen”. IP67 PROFINET switch

Omdat ze veel technologie op een kleine footprint moeten integreren is er gekozen om de PROFINET deelnemers, waaronder de switches zoveel mogelijk decentraal te plaatsen. De 44 Servo-motoren met geïntegreerde drives, de 4 ventiel eilanden en de remote IO zijn allen decentraal geplaatst en uitgevoerd in IP67.

Al deze PROFINET deelnemers worden via M12 techniek aangesloten op de IP67 managed PROFINET switches van Helmholz. Dit zijn switches die door de PI organisatie zijn gecertificeerd. Ze zijn eenvoudig op te nemen in de hardware-configuratie van de PLC en hierdoor ontstaat de meest optimale functionaliteit.

Sven Kuypers:

“Helmholz was één van de eerste grote merken die Managed IP67 PROFINET switches kon leveren. Na het gedegen advies, hebben wij besloten om met Helmholz switches verder te gaan”.

Het resultaat mag er zijn. De CubyKing zorgt door zijn gepatenteerd vriesconcept voor kristalheldere en gelijkmatig gevormde ijsblokjes. Deze worden verpakt in strakke design ijszakken. Een lust voor het oog voor leveranciers, horeca en consument.