Helmholz Benelux bestaat 5 jaar

Helmholz Benelux bestaat 5 jaar
Succes dankzij kennis en ondersteuning

Op 1 september 2016 bestond Systeme Helmholz Benelux B.V. exact vijf jaar. Hoewel gestart met bescheiden middelen heeft het zich ontwikkeld tot een succesvol bedrijf. Inmiddels kent de markt Dolf van Eendenburg, oprichter van Helmholz Benelux, en Bart Pape, technisch manager. Waar hebben zij hun succes aan te danken?

Dolf van Eendenburg over de bedrijfsfilosofie: “In de afgelopen vijf jaar hebben we ons duidelijk geprofileerd als experts in industriële automatiseringscomponenten, met nadruk op netwerktechnologie. De klant kan bij ons rekenen op een combinatie van kennis van industriële netwerken en levering van de bijpassende hard- en software.

Onze bekende producten zijn natuurlijk die van Helmholz; vooral sterk in oplossingen rondom de PLC. Maar om het pakket compleet te maken leveren wij ook producten van Insevis, Kunbus, Softing en Schildknecht. Daarmee kunnen we alles bieden wat noodzakelijk is in de industriële automatisering; van industriële besturingen, netwerken tot en met remote maintenance, zowel in de vorm van hardware als software. En natuurlijk advies.”

Het is jullie gelukt om in vijf jaar tijd om vanuit het niets een belangrijke positie te verwerven. Hoe verklaar je dat succes? Was dat een kwestie, prijs, kwaliteit of ondersteuning? Dolf van Eendenburg: “Ik denk dat mensen uiteindelijk altijd belangrijker zijn dan dingen. Samen met Bart Pape, die heel goed thuis in de industriële netwerktechnologie, hebben we ons vooral gericht op ondersteuning en advisering van bedrijven. Wat hebben de mensen nodig, waar lopen ze tegenaan, waar hebben ze behoefte aan?

In onze contacten met gebruikers zijn dat de vragen waar wij voortdurend een antwoord op zoeken. Natuurlijk moeten we de juiste techniek leveren met de bijpassende kwaliteit. Ook blijft een correcte prijs belangrijk. Maar wanneer je een duurzaam contact met je afnemer wilt onderhouden, gaat het om meer dan een goed product.

Door de snelle ontwikkelingen in de industriële automatisering en netwerktechnologie hebben gebruikers steeds meer behoefte aan deskundig en eerlijk advies. Grote aanbieders, die daar niet zo sterk in zijn, komen op dit gebied tekort. Bij ons ligt dat heel anders. Wij staan heel dicht bij de klant en zijn juist blij met klanten die vaak bellen en veel ondersteuning willen.”

Specialismen Helmholz Benelux
Een belangrijk specialisme van Helmholz is hun kennis van PROFINET, PROFIBUS en CAN-netwerken. Klanten zijn daarvan op de hoogte en noemen Helmholz ‘het bedrijf met de meeste kennis van PROFINET in de Benelux’. Belangrijk voor gebruikers die behoefte hebben aan betaalbare oplossingen voor automatisering van machines is de levering van losse CPU’s, al dan niet in combinatie met touchpanels. Voor de programmering kan de gebruiker terugvallen op het bekende STEP7 of het TIA-portaal.