Nieuw! De Ethernet Cable Guard, een innovatief monitorapparaat voor datakabels

Predictief onderhoud staat al lang centraal in de moderne industrie, hier komt ook de Ethernet Cable Guard om de hoek kijken. Door ethernet datakabels nauwkeurig te monitoren, maakt dit apparaat het mogelijk om de optimale vervangingstijd te voorspellen. Dit betekent niet alleen voorspelbare downtimes, maar ook een aanzienlijke verlaging van de onderhoudskosten.

De Ethernet Cable Guard wordt voor de te monitoren kabel geplaatst en geeft de kabelstatus in realtime weer als een percentage. De meting is gebaseerd op een algoritme dat continu gegevens van verschillende fysieke transmissieparameters evalueert. De alarmdrempelwaarde kan individueel worden ingesteld, en de module kan de gemonitorde kabelstatus via MQTT en via uitgangen naar andere systemen sturen.

Directe voordelen voor klanten: hogere machinebeschikbaarheid en planbaar onderhoud

Gebruikers profiteren op vele manieren van het gebruik van de Ethernet Cable Guard. Nauwkeurige monitoring maakt een betere planning van onderhoudswerkzaamheden mogelijk, vermindert onvoorziene downtime en verhoogt de machinebeschikbaarheid. In zeer dynamische toepassingen met hoge snelheden en sterke torsie, zoals die te vinden zijn in de productie, logistiek, de auto-industrie en de medische technologie, is de Ethernet Cable Guard een waardevolle oplossing.

Toepassingen en compatibiliteit

De Ethernet Cable Guard is geschikt voor EtherCAT, EtherNet/IP, PROFINET en andere op Ethernet gebaseerde toepassingen. Met zijn compacte ontwerp is het ideaal voor gebruik in gedecentraliseerde schakelkasten en kan het eenvoudig worden gemonteerd op standaard DIN-rails. Het apparaat ondersteunt Ethernet kabels tot 100m en heeft geen invloed op de functionaliteit van het netwerk.

Geautomatiseerde parameterisatie (“teach-in” in slechts enkele seconden) maakt de ingebruikname uiterst eenvoudig. Het apparaat kan worden beheerd en de status kan ook handmatig worden gecontroleerd via een webinterface op elk apparaat.Met de Ethernet Cable Guard zet Helmholz een nieuwe maatstaf voor het monitoren van Ethernet datakabels en demonstreert het opnieuw zijn innovatieve kracht op het gebied van predictief onderhoud in automatiseringstechnologie.