Hoe de Revolution Pi bijdraagt aan een revolutie op de energiemarkt

Het bedrijf Oxygen Technologies zet de Revolution Pi in op een unieke manier.

Het in Duitsland gevestigde bedrijf Oxygen Technologies heeft in samenwerking met KUNBUS een systeem voor energiehandel ontwikkeld.
De energie die wordt verhandelt komt van gedecentraliseerde energiecentrales. (bijvoorbeeld een particulier met een zonne-installatie op zijn dak)

Om dit mogelijk te maken zijn er verschillende algoritmen en IT-oplossingen voor geautomatiseerde peer-to-peer (P2P) handel ontwikkeld.

Wat houdt het precies in? Het idee van Oxygen Technologies is dat particuliere en commerciële elektriciteitsproducenten hun elektriciteit direct onderling kunnen verhandelen. Dit geheel decentraal en zonder tussenpersonen.

Om dit te bereiken, is er een nieuw type infrastructuur gecreëerd.
Het doel van dit nieuwe type infrastructuur is om, onder andere, lagere elektriciteitsprijzen als consumenten te betalen en minder afhankelijk te zijn van de grote elektriciteitsbedrijven.

Om het systeem te laten slagen, moeten de afzonderlijke energiecentrales en consumenten in staat zijn om hun gegevens voortdurend met elkaar uit te wisselen.

Oxygen Technologies heeft gekozen voor RevPi Core-hardware en gebruikt het als een intelligente gateway om elke deelnemer te integreren in het gedecentraliseerde netwerk.


Meer informatie over dit interessante project is te vinden op de Oxygen Technologies-website.