nieuwe handheld tool voor industriële ethernet analyses

TAP CURIOUS: nieuwe handheld tool voor eenvoudige industriële ethernet analyses

De TAP Curious van KUNBUS, in de Benelux vertegenwoordigt door Helmholz Benelux, is een mobiel apparaat om alle populaire real-time ethernet netwerken te analyseren. De belangrijkste taken zijn het opnemen en analyseren van netwerkprestaties zoals delay, jitter en storingen in het netwerk. Filterfuncties, en fysieke in- en uitgangen vereenvoudigen de werking van het apparaat.

TAP Curious kan twee onafhankelijke full-duplex ethernet kanalen gelijktijdig volgen. Dankzij de volledig passieve functionaliteit van het apparaat zijn er geen vertragingen, en wordt de communicatie in het netwerk niet beïnvloed. TAP Curious genereert een tijdstempel van 1 ns waardoor een uiterst precieze tijdsanalyse mogelijk is.

Met de filterfuncties die kunnen worden aangepast via een eenvoudige webpagina, kunnen specifieke waarden worden gezocht. Ook wordt hiermee het volume van de te analyseren gegevens aanzienlijk verminderd. Storingen in het netwerk kunnen hierdoor sneller worden gevonden en opgelost.

Door middel van de beschikbare digitale ingangen is het mogelijk om het apparaat bij bepaalde netwerkomstandigheden te activeren. Dit is ideaal om sporadisch voorkomende fouten te vinden en vervolgens op te lossen. Daarnaast zijn er digitale uitgangen en vijf vrij configureerbare LED`s beschikbaar om netwerksituaties aan te geven, zoals storingen in het netwerk.

De TAP Curious wordt verbonden met een pc of laptop door middel van een GBit ethernet interface. Het lezen en evalueren van de gegevens kan worden gedaan met de gratis software Wireshark. Een wireshark-plugin is beschikbaar voor een eenvoudige integratie.

Meer informatie over de TAP CURIOUS