Revolution PI: Nieuwe S- en SE-Serie

De nieuwste leden van onze Revolution Pi-familie: de S- en SE-serie. Gebaseerd op de gloednieuwe Raspberry Pi Compute Module 4S. Deze serie is een tussenstap tussen de 3+ serie en de RevPi 4 serie.

Zoals u weet, bleef de Revolution Pi-familie niet gespaard van het wereldwijde chiptekort. Dit kwam vooral door de levering van Compute-modules, die onvoldoende geleverd konden worden. De Raspberry Pi-organisatie heeft ons daarom een ​​bijzonder alternatief voor de Compute Module 3+ aangeboden: de Compute Module 4S. Dit is een Compute Module in de vormfactor van de CM3+, waarop de krachtigere Arm Cortex-A72 processor van de CM4 is geïnstalleerd.

De volgende modules zullen beschikbaar zijn als S/SE-serie: RevPi Core, RevPi Connect en RevPi Flat.

Wat is het verschil tussen de S-serie en de SE-serie?

Het verschil tussen de S- en SE-serie is simpel: de S-serie is compatibel met alle uitbreidingsmodules, inclusief onze veldbusgateways.

De SE-serie kan alleen worden uitgebreid met IO-modules. Veldbusgateways worden niet ondersteund in de SE-serie.

Waarom zijn er twee series ontwikkeld?

Deze wijziging is ook gebaseerd op het wereldwijde chiptekort: het benodigde IC, dat verantwoordelijk is voor de verbinding van de gateways via PiBridge, is momenteel niet voldoende voor ons beschikbaar. We weten dat veel RevPi-gebruikers hun apparaten zonder gateways inzetten. Hierom hebben we besloten om de SE-serie te lanceren om ervoor te zorgen dat we genoeg apparaten kunnen bouwen voor elke klantbehoefte.

Waar moet ik rekening mee houden bij het upgraden van naar de S- of SE-serie?

Als je overstapt van toestellen met de CM3/3+ naar RevPis met de CM4S moeten rekening houden met een belangrijke wijziging.

De nieuwe CPU van de Compute Module 4S wordt alleen ondersteund met de kernel 5.10. Klanten die hun eigen image of een KUNBUS-image met een oudere kernel gebruiken, moeten de kernel bijwerken.

Gedetailleerde migratie-instructies volgen binnenkort op onze website.