Veilige en eenvoudige integratie van bestaande machines – De verovering van digitale processen

Het volgende beeld is te zien in veel producerende bedrijven: digitalisering ontmoet bestaande systemen van tien of meer jaar oud. Met slimme componenten van Helmholz kunnen deze toch eenvoudig en veilig worden geïntegreerd in Ethernet-netwerken en digitale omgevingen. En dit zelfs zonder aanpassingen in het besturingsprogramma.

De IT-technologieën hebben ook hun weg hebben gevonden naar industriële automatisering. Het “internet der dingen” belooft volledig nieuwe mogelijkheden in de industriële productie.

Door de voortschrijdende digitalisering worden productiebedrijven echter geconfronteerd met oude besturingssystemen zonder een netwerkverbinding. Hoe nu verder?

Industrie 4.0 vraagt om een verdere integratie van de verschillende lagen uit de automatiseringsdriehoek. Hierbij is de koppeling van de “oude” PLC-systemen met de bovenliggende automatisering laag een vereiste.

De NETLink®-gateways maken uw bestaande systemen geschikt voor deze integratie.

Helmholz heeft voor bovenstaande toepassing een efficiënt, compact en gebruikersvriendelijke oplossing ontwikkeld; de PROFIBUS Ethernet gateway.
Met behulp van de NETLink® is het zeer eenvoudig om MPI / PPI / PROFIBUS-apparaten op Ethernet-netwerken aan te sluiten.

De NETLink® PRO Compact is uitermate geschikt om in bestaande productielijnen in te bouwen. Het wordt rechtstreeks aangesloten op de PLC-aansluiting van het PROFIBUS / MPI-station en heeft dus geen extra ruimte in de schakelkast nodig.

De voedingspanning wordt via het actieve PROFIBUS-apparaat aan de NETLink® verzorgd. Voor passieve stations in het netwerk kan de Ethernet Gateway extern gevoed worden met 24V.

De geïntegreerde RJ45 met TCP / IP laat het aansluiten van een 100 meter lange netwerkkabel toe.
De NETLink® kan eenvoudig worden geconfigureerd voor MPI / PPI / PROFIBUS-netwerken. Uiteraard worden de S7-engineeringtools ook ondersteund. De meegeleverde driver wordt na installatie automatisch in deze tools geïntegreerd.

Conclusie
Intelligente netwerkcomponenten en oplossingen van Helmholz maken een eenvoudige en veilige integratie mogelijk. Industrie 4.0 is zo ook bij bestaande machines en PLC’s mogelijk. Dit zonder dure stilstand of productieverlies.