Veilige en gemakkelijke integratie van bestaande machines

Het is te zien in veel productiebedrijven: de digitalisering stagneert bij bestaande systemen die tien jaar of ouder zijn. Met slimme componenten van Helmholz kunnen ze echter eenvoudig, veilig en zonder wijzigingen in het besturingsprogramma binnen Ethernet-netwerken worden geïntegreerd.

Met de NETLink® Gateways kunnen bestaande PLC-systemen eenvoudig binnen de Ethernet infrastructuur worden geïntegreerd. Aan de PLC-zijde (MPI / PPI / PROFIBUS ) kan de volledige transmissiesnelheid voor PROFIBUS worden gebruikt.

De NETLink® PRO Compact is hiermee bijzonder geschikt voor aanpassing in bestaande fabrieken en productielijnen. Dankzij de rechtstreekse aansluiting op de PLC- interface via PROFIBUS / MPI zijn er geen aanpassingen in de schakelkast vereist. Er is dus geen extra ruimte hiervoor benodigd. (Bij het plaatsen van een CP-kaart zou het programma en de schakelkast moeten worden aangepast!)

NETLink® modules ontvangen de bedrijfsspanning vanuit het actieve PROFIBUS-apparaat. Voor passieve knooppunten in het netwerk kan de Ethernet-gateway extern worden voorzien van 24 V.

Dankzij de geïntegreerde RJ45-aansluiting is het aan de TCP/IP-zijde mogelijk om standaardnetwerkkabels met een lengte tot 100 meter aan te sluiten zonder extra componenten.

De configuratie van de ethernet-gateway gaat eenvoudig via de web-interface. De meegeleverde driver wordt automatisch geïntegreerd in de S7-engineeringstools, die uiteraard worden ondersteund.

Conclusie

Intelligente netwerkcomponenten en oplossingen van Helmholz maken een eenvoudige en veilige integratie van bestaande machines en “oude” PLC’s in digitale netwerken- en Industry 4.0-omgevingen mogelijk.