Vernieuwde portal Myrex 24 V2

Vernieuwde portal Myrex 24 V2 voor Remote maintenance en Logging

Remote maintenance hoort onderhand bij de standaard service van machinebouwers. Maar de techniek blijft zich vernieuwen. Gebruikers willen steeds meer gebruiksgemak en mogelijkheden.

Dat is een van de redenen waarom Helmholz de MyREX 24 V2-portal op de markt heeft gebracht. Met deze remote-oplossing kunnen gebruikers naast storingen in besturingen op afstand opsporen, programma’s aanpassen, scadabeelden bekijken en nu ook data loggen.

De oplossing van Helmholz is eenvoudig. Gebruikers kunnen op een eenvoudige en snelle wijze REX routers via Internet integreren in de MYREX24 portal. De REX routers maken een verbinding via het internet. Dit kan via een bedrade verbinding of via het mobiele datanetwerk.

Deze portal biedt een enorm comfort. Het zorgt ervoor dat het opzetten van verbindingen en het beheer nog veel sneller werkt. Helmholz zorgt ervoor dat de portal altijd operationeel is en dat er veiligheidsupdates worden doorgevoerd. Alle communicatie tussen de REX-router en de portal vindt plaats via een OpenVPN-verbinding. Het voordeel daarvan is dat de gebruikers dankzij een zeer actieve community verzekerd zijn van de beste beveiliging.

INTERNETBANKIEREN
Interessant is de manier waarop de communicatie beveiligd wordt. Een belangrijk onderdeel van de veiligheid van het dataverkeer is de manier van inloggen. Deze is vergelijkbaar is met die van het internetbankieren. Helmholz geeft gebruikers de mogelijkheid om in te loggen met tweetrapsauthenticatie. Dus naast een ‘vast’ wachtwoord, wordt ook een unieke code ingevoerd, die per SMS naar de gebruiker wordt gestuurd vanuit de portal. Deze code wisselt continu, en wordt door de portal gegenereerd. Inbreken is daardoor onmogelijk.

GEBRUIKERS BEHEERSYSTEEM
De leidinggevende beheerder bepaalt welke rechten verbonden zijn aan de gebruiker. Zo wordt geregeld of, en in welke mate een gebruiker toegang krijgt tot installaties en netwerkdeelnemers binnen installaties.

DATALOGGEN
Een andere grote toevoeging binnen de nieuwe myREX24 portal is de mogelijk om data te loggen. Alle data die beschikbaar zijn in de PLC kunnen beschikbaar worden gesteld in de portal. Dit kunnen draaiuren zijn, productiegegevens of energieverbruik; alle gegevens die gebruikers interessant vinden worden op die manier beschikbaar gemaakt. Deze data kunnen ook op webpagina’s worden gepresenteerd. Zodoende kan de machinebouwer of eindgebruiker de data in de vorm van tabellen of grafisch bekijken. Voor het dagelijkse gebruik is het gemakkelijk dat alle data in principe via een webbrowser bekeken kunnen worden. Gebruikers kunnen daardoor alle data en presentaties op een tablet, PC of smartphone bekijken; mits de gebruiker beschikt over het juiste wachtwoord.

Meer productinfo over de myREX24 portal