Industrial Networking & Cybersecurity

Duur: 4 dagen Prijs: €1580,-

Inleiding

Productiebedrijven willen steeds vaker een verticale systeemintegratie realiseren want het management wil beschikken over actuele productiegegevens. Deze actuele productiegegevens vormen de bron van kwalitatieve goede managementbeslissingen. Verticale systeemintegratie maakt transparante informatie-uitwisseling mogelijk maar vereist wel een optimale samenwerking tussen IT- en IA-diensten. In sommige gevallen loopt deze samenwerking stroef door een taalbarrière, verschil van inzichten en werkwijzen. Beide afdelingen begrijpen elkaar niet.

ITtaal'

Doelen

Na de training is de deelnemer in staat om een technische inhoudelijk gesprek te voeren met een IT-er over de fabrieksautomatisering op een open en eerlijke manier want hij begrijpt de uitgangspunten van een IT-er, de gebruikte technologieën c.q. merken, kent de gebruikte werkwijzen en is op de hoogte van de taakverdeling binnen een IT-dienst.

Trainingsvorm

De trainer bespreekt in thematische vorm de onderwerpen aan de hand van een speciale ATS trainingsapplicatie welke een fabrieksnetwerk weerspiegelt. Een algemene systeemarchitectuur ligt ten grondslag aan deze nieuwe trainingsapplicatie en de applicatie maakt gebruik van de genoemde technologieën in de training.
Natuurlijk bestaat de training uit praktijk want de trainer zal – wanneer mogelijk – de besproken technologie ondersteunen met praktijkopdrachten en/of demonstraties aan de hand van de trainingsapplicatie.

Thema’s

  • Introductie systeembeheer
  • Netwerken (Ethernet, Internet)
  • Besturingssystemen (Windows, Linux
  • Databases
  • Systeembeheer (ITIL en andere vormen)
  • Informatieveiligheid (Cyber security)
  • Virtualisatie (VMware, Xen(Citrix))

 

  VLAN, Firewall, DOT1X, Emulation, Resource Virtualization, NAS, RSTP, STP, DHCP, SNMP, SLA, ITIL, Change management, RFC, Cloudcomputing, Demilitarized zone, Active directory, DNS, SQL, Query, ODBC, XML, ERP.

 

Doelgroep

  Deze training is ontworpen voor mensen in de industriële automatisering die in gesprek gaan met een IT, zoals software engineers, technici, Hoofd technische dienst, storingsmonteurs.

Voorkennis

  De deelnemer kent de basisbegrippen van Ethernet en TCP-IP, overeenkomstig een training zoals Industrial Ethernet.
Data en locaties op aanvraag
Datum Locatie Aanmelden
Op aanvraag Neem contact op


  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google
  Privacybeleid en
  Servicevoorwaarden zijn van toepassing.