Industrial IoT Engineer

Duur: 4 dagen Prijs: €1850,-

Mensen verlangen steeds meer functionaliteit, meer flexibiliteit, betere prestaties en hogere kwaliteit van producten en diensten. Bovendien willen bedrijven nieuwe markten bestormen en meer geld verdienen. IoT, IIoT, Industrie 4.0 en Smart Manufacturing zetten de traditionele Industriële automatisering (Operational technology – OT) in beweging.

De wereld verandert hierdoor snel voor de PLC-programmeur, DCS-engineer en automation engineer, want productiebedrijven willen allemaal de transitie maken naar de vierde fase van de industriële revolutie. Nieuwe technologieën zoals MQTT en AMQP – maar ook manufacturing service bussen – bestormen de markt. Leveranciers van PLC’s, SCADA en MES gebruiken deze nieuwe technologieën om de transitie mogelijk te maken.

Bert van der Linden (ATS) heeft een LinkedIn artikel geschreven over de noodzaak van Industrial IoT Edge Gateway. Dit artikel verdiept het inzicht in de benodigde transitie naar de vierde fase van de industriële revolutie en beschrijft de aanleiding voor deze training.

Doelen:

Na de training is de deelnemer in staat om een OT-systeem te transformeren tot een edge-systeem en edge-systemen te integreren met een IoT platform tot een Industrial Internet of Things.

Leertaken:

  • Een IIoT Edge gateway integreren in een veldbus-georiënteerde automatiseringsapplicatie (OT), zoals PROFINET, Ethernet/IP of MODBUS/TCP
  • Een IIoT Edge gateway integreren in een message-georiënteerde automatiseringsapplicatie (OT), zoals MQTT of AMQP
  • Een Edge-systeem koppelen aan een IoT Platform, zoals IBM Watson IoT of Amazon IoT en onderdeel maken van het Industrial Internet of Things

Trainingsvorm:

Al onze trainingen zijn gebaseerd op het model van taakgerichte instructie. Dit model garandeert een naadloze overgang tussen leer- en werksituaties. Tijdens de training voert de deelnemer leertaken uit op realistische applicaties. De nadruk ligt hierbij niet alleen op het opdoen van productkennis maar ook op het leren van taakgebonden vaardigheden. Door te werken aan realistische applicaties, versnellen wij het leerproces en is de gewenste prestatieverbetering een feit.

De realistische applicaties en practicum opdrachten bestaan uit Node-RED applicaties, die zijn gedistribueerd op een computer en een SIMATIC IOT2040. Natuurlijk zijn de voorbeelden ook beschikbaar in hogere programmeertalen, zoals C# en Java. De deelnemer ontvangt bij aanvang van de training een SIMATIC IOT2040 en deze blijft eigendom van de deelnemer. Hierdoor kan de deelnemer alle leertaken en practicumopdrachten thuis nogmaals uitvoeren. Node-RED vereenvoudigt overigens de applicaties en gebruikte voorbeelden.

ATS Training verwacht met deze unieke werkwijze de overgang van de leersituatie en werksituatie te verlagen. Daarnaast hoopt ATS Training met deze werkwijze dat de deelnemers thuis verder gaan bouwen aan hun applicatie-integratie vaardigheden.

Concepten:

5G, LoRa, Sockets, FTP, Dropbox, ODBC, SQL, RPC, Message-oriented Middleware (MOM), Web services, SOAP, REST, Enterprise Service Bus, Manufacturing Service Bus, XML, JSON, Service-Oriented Architecture (SOA), Microservice Architecture (MSA) MQTT, AMQP, ZEROMQ, Node-RED, Node.js, Application Integration, Broker, IoT Platform, Application development, Cloud, SaaS, PaaS, IaaS, Edge/Fog, IBM Watson IoT en Amazon IoT.

Doelgroep:

ATS Training heeft deze training ontwikkeld voor automation engineers, DCS engineers en PLC-programmeurs die zichzelf willen voorbereiden op de laatste technologische veranderingen.

Voorkennis:

De deelnemer beschikt over basis netwerkvaardigen – zoals Ethernet, IP en TCP – en heeft gevoel voor het programmeren van computers.

Onze prijzen zijn inclusief lesmaterialen, een certificaat en lunch, koffie/thee/fris.

Meer informatie:

Onze open trainingen gaan door zodra er minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers aangemeld zijn. Wilt u zich aanmelden voor onze open trainingen, klik dan op ‘aanmelden’ naast de gewenste datum en locatie om het aanmeldingsformulier in te vullen. Heeft u vragen over de planning van een training, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Data en locaties op aanvraag
Datum Locatie Aanmelden
Op aanvraag Neem contact op


    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google
    Privacybeleid en
    Servicevoorwaarden zijn van toepassing.