PROFINET Design training

Duur: 2 dagen Prijs: €995,-

Inleiding

PROFINET maakt gebruik van industrieel ethernet. De mogelijkheden van het industriële ethernet zijn onbeperkt. Er is bij gebruikers vaak echter nog veel onbekend rondom het industriële ethernet. Met name de aspecten over bekabeling, structurering, beveiliging en diagnosticeren zijn vaak onderbelichte thema’s. Deze training is ingericht op het begrijpen van een PROFINET installatie, met de focus op het design aspect.

Algemene doelstelling

Na de training is de deelnemer in staat de waarde en de risico’s van een PROFINET-netwerk te onderschrijven. Met de beschikbare kennis bent is de deelnemer in staat om bewuste overwegingen te maken wat betreft het design van de installatie.

Trainingsvorm

Al onze trainingen zijn gebaseerd op het model van taakgerichte instructie. Dit model garandeert een naadloze overgang tussen leer- en werksituaties. Tijdens de training voert de deelnemer leertaken uit op realistische applicaties. De nadruk ligt hierbij niet alleen op het opdoen van productkennis maar ook op het leren van taakgebonden vaardigheden. Door te werken aan realistische applicaties, versnellen wij het leerproces en is de gewenste performanceverbetering een feit.

Programma

Bij deze training gaan we in de eerste dag in op de basisprincipes. We starten met een beknopte algemene netwerktheorie om vervolgens PROFINET nader te gaan bekijken. Hierbij kijken we ook naar de industriële protocollen zoals DCP, LLDP en SNMP voor maintenance doeleinden. Naast PROFINET zullen we ook overige industriële protocollen kort bespreken zoals MQTT en OPC-UA.

De tweede dag zal vervolgens volledig in het teken staan van het netwerkdesign. Hierbij leggen we de focus op de eisen die PI stelt, en de hulpmiddelen die ze beschikbaar stelt. Ook kijken we naar de aspecten structurering, beveiliging en diagnostisering van het netwerk. We gaan hierbij bespreken waar een design aan dient te voldoen, maar ook hoe hier een generieke standaard uit voort kan vloeien. Uiteraard kijken we hierbij ook naar de mogelijkheden van redundancy voor het netwerk.

Doelgroep

Deze training is ontwikkeld voor engineers die een PROFINET netwerk structuur dienen te bouwen.

Voorkennis

De deelnemer beschikt over enige kennis van Ethernet en TCP/IP.

 

Data en locaties op aanvraag
Datum Locatie Aanmelden
Op aanvraag Neem contact op


    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google
    Privacybeleid en
    Servicevoorwaarden zijn van toepassing.