OPC UA

Duur: 2 dagen Prijs: €1050,-

OPC UA verandert het industriële automatiseringslandschap en gaat de ruggengraat vormen voor Smart Manufacturing en Industrie 4.0! Leveranciers van industriële automatiseringsplatformen verspreiden deze boodschap en willen ons laten geloven dat OPC UA de ideale opvolger is van OPC Classic. OPC Classic vult de behoefte in van eenvoudige applicatie integratie. Een SCADA-applicatie integreren met een Programmable Logic Controller (PLC) en andere type servers/clients is met OPC Classic erg eenvoudig.

OPC Classic kent een uitgebreid toepassingsgebied maar heeft ook potentieel problematische kanten. OPC Classic is bijvoorbeeld niet firewall vriendelijk, technologie onafhankelijk (DCOM) en Windows-gebaseerd. Daarnaast heeft de industriële automatiseringswereld behoefte aan een meer open en veiliger applicatie integratie. Ontwikkelingen zoals Smart Manufacturing, Industrie 4.0 en IIoT jagen deze behoefte verder aan want zij eisen een hoge mate van interoperabiliteit.
opcmember

De OPC Foundation heeft deze behoefte omgezet in een nieuw OPC platform gebaseerd op een Unified Architecture. Een verzameling van nieuwe en open technologieën en de mogelijkheid tot het maken van eigen informatiemodellen, zoals bijvoorbeeld AutoID. De Unified Architecture vormt de ideale oplossing voor leveranciers en eindgebruikers, mits juist geïntegreerd.

Deze training is ‘operated by ATS’. ATS is officieel OPC Foundation Member en daarom dé trainingspartner in OPC voor u.

Globaal doel

Na de training is de deelnemer in staat om op een juiste wijze de OPC UA technologieën te gebruiken/integreren in een Industriële automatiseringsinstallatie (PLC, SCADA, MES en ERP).

Trainingsvorm

Al onze trainingen zijn gebaseerd op het model van taakgerichte instructie. Dit model garandeert een naadloze overgang tussen leer- en werksituaties. Tijdens de training voert de deelnemer leertaken uit op realistische applicaties. De nadruk ligt hierbij niet alleen op het opdoen van productkennis maar ook op het leren van taakgebonden vaardigheden. Door te werken aan realistische applicaties, versnellen wij het leerproces en is de gewenste prestatieverbetering een feit.

Doelgroep

Deze training heeft ATS Training ontworpen voor mensen in de Industriële automatisering, zoals systeem architecten, automation engineers, eindgebruikers, maintenance engineers, application engineers die OPC UA (gaan) gebruiken/integreren in hun automatiseringsapplicatie.

Voorkennis

De deelnemer kent de basisbegrippen van Ethernet en TCP/IP, overeenkomstig een training zoals Industrial Ethernet of IT-taal voor de industriële automatisering.

Globale inhoud

Alle benodigde vaardigheden voor het installeren, beheren en modificeren komen aan de orde. Bij het installeren moet u denken aan: het leggen van kabels, monteren van connectoren, afschermen van kabels enzovoort. Deze training gaat in op de verschillende vaardigheden voor het beheer van een datanetwerk zoals protocol analyses, netwerk configuratietools en diagnosetools.

Concrete doelen

Na het volgen van deze training kan de deelnemer:

 • het toepassingsgebied van OPC UA duiden en vergelijken met andere technieken zoals, shared databases, manufacturing service bus;
 • de kracht en visie van OPC UA vertalen naar een nieuwe systeemarchitectuur;
 • de fundamentele basisconcepten van OPC UA onderbouwen;
 • de OPC UA prestaties inschatten;
 • het server profiel bepalen van een OPC UA server;
 • een OPC UA Client verbinden met een OPC UA server;
 • een discovery server gebruiken;
 • de certificaten organiseren voor een beveiligde OPC UA server-client verbinding (Workgroup / Domain controller);
 • een storing oplossen in een OPC UA applicatie.

Meer informatie

Onze open trainingen gaan door zodra er minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers aangemeld zijn. Wilt u zich aanmelden voor onze open trainingen, klik dan op ‘aanmelden’ naast de gewenste datum en locatie om het aanmeldingsformulier in te vullen. Heeft u vragen over de planning van een training, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Data en locaties op aanvraag
Datum Locatie Aanmelden
Op aanvraag Neem contact op


  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google
  Privacybeleid en
  Servicevoorwaarden zijn van toepassing.