Open-source IIoT-gateway op basis van Raspberry Pi – nu ook met 8GB!

Bekijk het orginele artikel in de E-Totaal

Gepubliceerd door: E-Totaal

De RevPi Connect is het nieuwste lid van de Pi-productfamilie van Kunbus. Ontworpen als een krachtige IIoT-gateway voor machine- en installatiebouw, heeft het apparaat twee Ethernet-interfaces, een hardware-watchdog en de mogelijkheid om verschillende radiomodules aan te sluiten.

Dankzij het open platformconcept (inclusief volledige rootrechten) biedt de open-source IIoT Gateway RevPi Connect de gebruiker maximale vrijheid bij de implementatie van IIoT-projecten.
De RevPi Connect, die is ondergebracht in een behuizing voor DIN-rail montage, is uitgerust met twee RJ45 Ethernet-aansluitingen, twee USB-poorten, een 4-pin RS485-interface, een Micro-HDMI- en een Micro-USB-aansluiting.
De twee Ethernet-interfaces ondersteunen gelijktijdige integratie in zowel de automatisering als IT-netwerken. Hierdoor kunnen machinegegevens van bijvoorbeeld de werkvloer rechtstreeks worden overgebracht naar de cloud of naar een ERP-systeem op een hoger niveau.

Vertrouwde protocollen zoals MQTT en OPC UA zijn beschikbaar.

Individuele applicaties kunnen worden geprogrammeerd via Node-RED, Phython of rechtstreeks in C.

Een vrij configureerbare hardware-watchdog bewaakt de status van de IIoT-gateway.

Zoals typisch in de Revolution Pi-familie, is de RevPi Connect ontworpen als een open-source apparaat en voldoet hij aan EN 61131-2.

Door de Raspberry Pi Compute Module 3 te gebruiken, beschikt het apparaat over een quad-coreprocessor met 1,2 GHz, 1 GB RAM en 4 GB of 8 GB eMMC-flashgeheugen. Het gebruikte besturingssysteem is een aangepaste Raspbian met real-time patch.